Antibakteriálne madlá a kľučky

 

ANTIBAKTERIÁLNA POVRCHOVÁ OCHRANA MADIEL A DVERNÝCH KĽUČIEK „ANTIGERM“

 JE UŽ NAHRADENÁ NANOTECHNOLÓGIOU NOVEJ GENERÁCIE HC3

 

 

antibakteriálne kovanie

Hygiena rúk sa považuje za najvýznamnejší spôsob zníženia rizika prenosu mikroorganizmov na človeka. Podľa štatistiky (Unilever, WC Glorix Research) si umyje ruky po použití WC len 40% ľudí.
To znamená, že každý druhý človek, ktorý pred nami siahol na kľučku na nej zanechá infekčné baktérie, ktoré sa na nás prenesú, ak tieto madlá alebo kľuky nemajú antibakteriálnu povrchovú úpravu.

 

klucka na toalete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veľmi účinným riešením je antibakteriálna povrchová úprava HC3 novej generácie, ktorá plne nahrádza a svojimi účinkami mnohonásobne prevyšuje staršie technológiu na báze iónov striebra.
Dverové kovania (kľučky, madlá atď.) sa používajú úplne vo všetkých priestoroch kam chceme vstúpiť, a preto sú kritickým bodom pre prenos baktérií, ktorému sa nedá vyhnúť.

 

doktor

Ochrana dverového kovania antibakteriálnym povrchom HC3 tento problém rieši s úspešnosťou viac ako 99% a preukázala sa ako veľmi účinná najmä proti MRSA, E-coli, Salmonelám a iným baktériám, ktoré sú pre človeka často aj nebezpečné.

 

 

 

 

 

 

antibakteriálne laboratórium

HC3 obsahuje na rozdiel od chemických činidiel (biocíd) inovatívny fotokatalytický prvok, ktorý má jedinečnú vlastnosť pôsobiť ako katalyzátor pod vplyvom UV žiarenia (denné svetlo alebo fluorescenčné svetlo) a pomáha tak rozkladať niektoré organizmy (baktérie, vírusy a pod.) Zvyšky ako voda a oxid uhličitý sa uvoľňujú do ovzdušia. Preto má povrch HC3 nielen antibakteriálne, ale tiež samočistiace účinky po celú dobu životnosti kľučiek a madiel aj v prípade povrchového poškodenia napr. poškriabaním.

 

 

 

Výhody výrobkov, ktoré dodávame s antibakteriálnym povrchom HC3 na dvernom kovania:

  • EN1906 Trieda 4, vysoká odolnosť proti poškodeniu povrchu a odoláva vandalizmu
  • vysoko kvalitná nehrdzavejúca oceľ
  • okamžité a efektívne antibakteriálne účinky po celú dobu životnosti kľučiek a madiel
  • ničí aj zvyšky zabitých baktérií
  • samočistiace účinky (superhydrophilicity)
  • neviditeľnosť povrchovej úpravy
  • neobsahuje zastarané technológie, ako microban alebo ióny striebra
  • extrémna tvrdosť a odolnosť proti mechanickému opotrebovaniu
  • mnohoročné overenie praxou v rôznych zdravotníckych zariadeniach po celom svete

 

bakteriológ

Ako HC3 funguje?
UV svetlo aktivuje povrchovú úpravu HC3 a vďaka tomu prichádzajú elektróny do styku s molekulami vody (H2O), ktoré sú vždy prítomné v atmosfére. Tá sa štiepi na dva reaktívne radikály, a to na superoxid (O2-) a hydroxyl (OH-). Tieto voľné radikály vytvárajú oxidačný účinok, ktorý degraduje organické tkaniva baktérií a vírusov obsiahnutých vo vode (H2O) a oxid uhličitý (CO2), ktoré sú uvoľňované do atmosféry.

 

 

Na najlepší možný výkon je potrebné splniť tieto najdôležitejšie požiadavky:

  • prítomnosť denného svetla, UV žiarenia
  • zdroj svetla nesmie byť filtrovaný (napr. žiarivkové osvetlenie nesmie byť tienené)
  • neumývať agresívnymi chemikáliami

 

baktérieNová generácia HC3 je povrchová úprava vyrobená podľa najnovších nanotechnológií. Jedná sa o veľmi tvrdý a extrémne odolný povrch, ktorý neustále zabíja a zároveň aj odstraňuje rôzne baktérie a vírusy, ktoré ohrozujú naše zdravie. Základnú vrstvu tvorí špeciálna formula oxidu titaničitého (TiO2).
 
 
 
 
 
 
bakteriologickaObjektové dverové kovania s HC3 sú schválené a certifikované v najvyššej triede použitia 4 (podľa EN1901 - to znamená, že pri otváraní a zatváraní dverí dverné kľučky prestupujú horizontálne, vertikálne a rotačné sily, ktorým musí rozeta alebo štít čeliť). Tieto výrobky sú testované nezávislými inštitúciami podľa Európskej normy EN1906. Nerezové kovanie má v tejto triede záruku 10 rokov.
 
 
 
 
dotyky rúk
 
 
 
 
 
 
 
Trieda použitia 4 = vysoká frekvencia, veľmi intenzívne používanie na dverách, ktoré sú vystavené častému použitie násilia, alebo poškodzovaniu, napr. na športových štadiónoch, v kasárňach, verejných budovách, na toaletách a pod.

Tieto kovania sú testované a certifikované v triede 4, požiarne skúšky EN1634-2
a protipožiarne podľa DIN18273.

 

Dostupné sú rôzne modely kovaní, a to rozetové, ale aj štítové s viacerými druhmi štítov. Našu celú kolekciu protipožiarnych dverových kovaní a dverových madiel máme k dispozícii s antibakteriálnou povrchovou úpravou HC3. Z našej kolekcie si môžete vybrať a objednať tie najkrajšie madlá.

 
 
antibakteriálne madlá, kľučky